Ajatuksia, Kulttuuri, Lifestyle

Exän uus ja vanha on näytelmä uusperheestä yllättävin kääntein

helmikuu 15, 2018

Exän uus ja vanha on näytelmä, joka ilahduttaa ja vavahduttaa arkisuudellaan, mutta onnistuu yllättämään ja naurattamaan. Onneksi. Muuten en olisi sommitelmaa kestänytkään. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Minna Koskela.

On nelikymppinen, hyvin tavallinen nainen. Eronnut kahden lapsen äiti. Ja sitten on nelikymppinen mies. Tavallinen hänkin. Hupaisan tavallinen. Ja eronnut kahden lapsen isä. On myös ystävätär. Hiukan mauton, ärsyttävä ja aika paljon myötähäpeää herättävä mutta kovin nuorekas. Siis nuorekas omasta mielestään.

Asetelma on tämä: Nykyaikainen uusperhe-elämä – painajainen vai mahdollisuus?

Siinä, että nelikymppiset Terhi ja Jari ovat eronneet jo puoli vuotta sitten, ei liene mitään ihmeellistä. Välitkin on saatu kutakuinkin kuntoon. Tosin Terhi kokkaa vielä Jarin herkkuja keittiössään, vaikka Jari on tuomassa kylään uuden tyttöystävänsä. Naisen, joka on mahdollisesti yhteisten lasten tuleva äitipuoli. Ja jolla on Jarin kanssa 20 vuoden ikäero! Auts.

Niin. Tällaistahan tämä on, huomasin ajattelevani teatterin penkissä. Realismin pilvi leijui näytelmän päällä kuin kanamunapieru. On myönnettävä, että asetelma ärsytti. Mutta käsikirjoittaja pääsikin yllättämään. Hyvä niin. Pierun haju hävisi kuin, noh, pieru saharaan ja minä nautin esityksestä.

Exän uus ja vanhaExän uus ja vanha. Yhtä kaikki,
”Ihminen on aina enemmän tai vähemmän sekaisin.”

Pidin siitä, että näyttelijät olivat rooleissaan uskottavia ja hahmoissa oli hyvin mietittyjä, loppuu asti vietyjä yksityiskohtia jotka sitoivat heidät kiinni tähän aikaan. Pidin myös siitä, että ennakkoasenteet – myös omani – saivat kyytiä. Hahmoista saattoi löytää jotain samankaltaista itsestään tai läheisistään.

Uskallatko mennä katsomaan?

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Minna Koskela. Rooleissa ovat Anu Sinisalo, Leena Uotila, Inka Kallén, Anna-Leena Sipilä ja Seppo Halttunen

Seuraavat esitykset Keuda-talon Kerava-salissa:

la 17.2. klo 16
su 18.2. klo 15
ke 28.2. klo 19
la 3.3. klo 16
su 4.3. klo 15
ke 7.3. klo 19
to 8.3. klo 19
la 10.3. klo 13
la 10.3. klo 16
su 11.3. klo 15
ke 14.3. klo 19
su 18.3. klo 15

Liput ja tiedustelut KUT – toimisto 09-27354000 / info@kut.fi /kut.fi / lippu.fi
Esityksen kesto n. 1h.50min (väliajan kanssa)

LUE NÄYTELMÄSTÄ MUIDEN BLOGEISTA:

Rouva sana – Exän uus ja vanha

Rauharentola – Exän uus ja vanha

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kohteena maailma / Rami helmikuu 15, 2018 at 14:41

    Olisi varmasti hauska esitys, kiinnostava aihe! ”Myyvästi” kirjoitettu postaus, antoi mielenkiinnon näytelmää kohti nousta. Jos nyt niin koskaan Keravalle 🙂

    • Reply Anna-Maria helmikuu 16, 2018 at 18:24

      Hei kiva kuulla! Ei muuta kuin teatteriin 😀

    Leave a Reply