Isla de Holbox, Matkailu, Meksiko

Meksikon Isla de Holbox on lempikohteeni maailmalla

tammikuu 15, 2018

Valkohiekkainen ranta, rennon rauhallinen fiilis, liikkumisen helppous, sopivasti – ei liikaa – palveluita, hyvä ruoka, ystävälliset ihmiset, värikäs miljöö sekä sopiva lämmin ilmasto tekevät Meksikolaisesta saaresta vastustamattoman omaan makuuni.

Ihastuin Isla de Holboxiin siinä määrin, että siitä tuli kaikista käydyistä matkakohteista minun TOP 1. Lempipaikkani koko maailmassa. En ole koskaan viihtynyt ulkomailla missään niin hyvin kuin tuolla saarella. Suloisessa punaisessa mökissä, kirkkaan veden äärellä, saarella jossa kaikki hymyilevät ja ovat avuliaita. Tässä kohtaa on muuten hyvä todeta, että ylipäätään Meksiko suosikkokohteeni. Siinä määrin, että kun sommittelin unelmakarttaa viime kesänä, suunnittelin siihen itseni asumassa puolet vuodesta Meksikossa.

Meksikon Isla de Holbox

Meksikon Isla de Holbox

40 kilometrin mittainen Isla de Holboxin saari sijaitsee Jukatanin niemimaan pohjoisosassa. Cancunista matka taittuu kahdessa tunnissa bussilla ensin Chiquilaan, josta matkantekoa jatketaan pienellä, kovaäänisellä lautalla kohti saarta. Aikaa ei tarvitse lauttamatkaan tuhlata liikaa. 25 minuutia riittää.

Lautasta hypätään pienen sataman laiturille, jonka päässä taxikuskit jo odottavat matkustajia tarjotakseen kyytiä hotellille. Isla de Holboxilla matka taittuu kuitenkin auton sijaan golfkärryllä. Mikäs siinä on huristellessa, kunhan pitää jostain kiinni. Hiekkatiet ovat kuoppaisia. Tosin, ainakaan tämä matkalainen ei niihin ehtinyt juuri huomiota kiinnittää. Katseeni hakeutui matalakattoisiin, vähän vinossakin tönöttäviin taloihin jotka seisovat vieri vieressä kehystäen kauniisti saaren hiekkateitä. Noin 2000 ihmisen vakituiseen asuttaman kaupungin keskusta on melko pieni. Sen läpi kävelee helposti.

– Tärkein tehtävänne täällä on ottaa rennosti, ohjeisti hotellimme Palapas Del Solin ainut englantia puhuva henkilökunnan jäsen, kun olimme tsekanneet itsemme sisään. Majoituimme olkikattoiseen, maailman söpöimään fuksianpunaiseen mökkiin, jonka naapurimajat ovat sinisiä, oransseja ja keltaisia. Ja jonka suihkuna on simpukka! Ja jonka terassilla on riippukeinu. Kuten myös mökkimme sisäpuolellakin oli! Mökissä oli siistiä, ja sanoinko jo että se oli äärettömän söpö? Meri näkyy ikkunasta ja heti muutaman askeleen päässä on uima-allas.

Majoitusvaihtoehtoja muuten löytää laidasta laitaan. Edullisimmin saattaa majoittua leirintäalueella teltassa. Majoituksensa voi valita myös sen mukaan, haluaako ympärilleen hiukan enemmän säpinä vai kaipaako omaa rauhaa. Kun jatkaa keskustan puoleista rantaa pidemmälle – vain noin puolentoista kilometrin matkan – on jo hiljaisuus taattu.

Isla de Holboxilla on helppo relata. Aamun voi aloittaa rennolla kävelyllä rannan tuntumassa, tai vaihtoehtoisesti viilettää vuokrapyörällä etsimään flamingoja. Aktiviteeteista tuulisurffaus, SUP-lautailu tai melonta onnistuvat myös. Riippukeinussa löhöily on kuitenkin rentoutumisen aatelia. Minä erikoistuin siihen. Ja vähän pyöräilyyn.

Ote matkapäiväkirjastani: ”Hengailimme päivän riippukeinussa. Herkuttelimme tortillasipseillä, guacamolella, letuilla ja hedelmillä ja jatkoimme sitten taas riippukeinulöhöilyä. Aina välillä nostin katseen kirjasta. Ihailin merta ja palmuja, hengitin Meksikolaista ilmaa ja tunsin oloni äärettömän rennoksi”.

Saaren erikoisuuksia ovat kauniiden auringonlaskujen lisäksi herkullinen jäätelö, sekä valashait joiden kanssa voi uida. Valashait tosin näyttäytyvät lähinnä kesäaikaan, joten me emme päässeet sukeltemaan noiden lempeiden jättiläisten kanssa.

Isla de Holboxilta löytää muutamia putiikkeja, turistikauppoja, ravintoloita sekä matkanjärjestäjiä, mutta isot ostoskeskukset puuttuivat, kun me pari  vuotta sitten olimme saarella. Se on hyvä, kaupunki onkin aidomman oloinen näin. Kaikki on hiukan kotikutoista ja suloista. Toivon koko sydämestäni että tämä kohde pysyisi tällaisena, eikä repeäisi pian liitoksistaan.

Illalliseksi kannattaa valita joko tuoretta kalaa, tai maan tapaan tacoja. Ne eivät ole tulisia, mutta niiden kanssa tarjoiltavaan jalopenosalsaan kannattaa suhtautua varauksella. Suun polttaa helposti – kokemusta on. Suosittelen maistamaan myös Meksikolaista tequilaa. Sillä ei ole juurikaan tekemistä meidän kotimaisen myrkkyversiomme kanssa. Maku on pehmeämpi, jopa miellyttävä.

Englantia puhuttiin saarella selkeästi laajemmin kuin monessa muussa Meksikon kohteessa, mutta vastaan tuli myös tilanteita joissa juttukumppani ei puhunut sanaakaan englantia.

Kun joudut hyvästelemään saaren ja varaat taxia hakemaan teitä hotelliltanne, voit luottaa sovittuun ajankohtaan. Lauttamatkan jälkeen mantereella, Chiquilassa sinua on vastassa jälleen taxeja joilla pääset jatkamaan matkaa. Busseja sen sijaan menee niukemmin – ellet sitten ole matkalla Cancuniin.

LUE ISLA DE HOLBOXISTA MUIDENKIN BLOGEISTA

MangostaniaParatiisi nimeltä Holbox 

Alan maailmaHolbox, Meksiko: löysimme paratiisisaaren

Sanse Blogi – Matkusta Meksikoon!

You Might Also Like

 • Anna | Muuttolintu.com tammikuu 21, 2018 at 12:08

  Kuulostaa melko täydelliseltä! Tää paikka on osunut viime aikoina useasti silmään somessa, ja Meksiko on ollut ykköshaaveena jo pitkään. Tää vuosi menee varmaan vielä Kaakkois-Aasiassa, mutta ehkä vihdoin viimein ensi vuonna sinne pääsen! Puolet vuodesta Meksikossa ei kyllä kuulostaisi ollenkaan pöllömmältä.

  • Anna-Maria tammikuu 21, 2018 at 17:55

   Kyllä, ainakin mulle tämä paikka oli täydellinen. Siellä oli kaikki mitä toivon <3 Meksiko on kyllä muutenkin suositeltava maa matkustaa. Ihan mun lemppari itseasiassa. Tykkäsin myös Mahahuolista ja Chichen itzasta siellä. Toivottavasti pääset kokemaan Meksikon 🙂 Todellakin 6 kuukautta siellä olisi enemmän kuin ok 😀

 • Eveliina / Korkkarit rinkassa tammikuu 21, 2018 at 23:20

  Tämä saari taitaa olla aika nousussa tällä hetkellä, eikä ilmeisesti suotta! 🙂 Mielelläni minäkin tuonne menisin! Paras ystäväni oli muutama vuosi sitten Mexicossa ja sain tuliaisena tequilaa, josta lähti täysin muisti vain yhdestä shotista. Nyt hän on maaliskuussa menossa juurikin tuonne saarelle. 🙂

  • Anna-Maria tammikuu 22, 2018 at 10:32

   Joo, niin on ihan selkeästi. Eikä siinä, kiva jos ihmiset saavat nauttia ihanasta paikasta 🙂 Kunhan vain se ei muuttaisi koko paikan luonnetta <3 Ai mitä? Mitähän ihmeen juomaa oikein sait?! Hui! Mä maistelin samalla kertaa paria, kolmeakin tequilaa enkä mennyt edes humalaan 😀

 • Susanna tammikuu 21, 2018 at 23:39

  Kohde näyttää kivalta ja rennolta

  • Anna-Maria tammikuu 22, 2018 at 10:33

   Joo, nuo sanat kuvaa kyllä paikkaa hyvin 🙂

 • Milja / Pipo silmillä tammikuu 23, 2018 at 17:16

  Olipa kiva lukea paikasta nyt tämän vuosikymmenen puolelta! Olen itse ollut Holboxilla vuonna 2007, kun hurrikaani (ehkä Catarina) oli vetänyt edellisenä vuonna koko saaren aivan sileäksi. Kadut olivat silloin melko autiot ja rannoilla ei ollut mitään paitsi ajopuita. Nyt selvästi näyttää, että saarta on jälleenrakennettu urakalla!

  • Anna-Maria tammikuu 24, 2018 at 20:29

   Oho! Joo, varmasti meillä hiukan erilainen maisema ollut edessä. Ai se hurrikaani pöllytti tuotakin paikkaa niin huolella… Vitsit, rajua… Nyt oli kyllä selkeästi tehty paljon jälleenrakennustyötä.

 • Travelloverin Annika tammikuu 26, 2018 at 19:29

  Minua puhuttelee aina otsikko, joka lupaa, että joku kertoo lempikohteestaan. On kiehtovaa nähdä, millaisiin kohteisiin kukakin rakastuu. Tämän perusteella oli todellakin helppo ymmärtää, miksi Isla de Holbox on sinun lempparisi. Olen ollut Meksikossa useamman kerran ja monessa kohteessa, mutta aina vain osana jotain risteilyä. En ole ihastunut ollenkaan. Mutta tämä näyttää todella paratiisilta.

  • Anna-Maria tammikuu 27, 2018 at 11:17

   Totta, se just onkin kiinnostavaa. Meitä kun niin moneen, ja aika usein käy niin että toisen lemppari on omalla kohdalla kauhistus 😀 Satuitko muuten käymään jollain risteilylläsi Mahahuolissa?

 • Suunnaton tammikuu 26, 2018 at 21:34

  Ihanan leppoisan kuuloista! Tuonne voisi hyvin mennä rentoutumaan muutamaksi päiväksi pidemmän kiertoreissun varrella.

  • Anna-Maria tammikuu 27, 2018 at 11:19

   Haha! me mentiin juuri niin, muutamaksi päiväksi enin tänne ja sitten jatkettiin matkaa ja kierreltiin Meksikoa. Mutta ongelma oli vain se, kun piti lähteä pois. En olisi halunnut 😀

 • Paula - Viinilaakson viemää tammikuu 27, 2018 at 06:40

  Olen kuullut paljon tästä paikasta ja se onkin bucketlistallani juuri noiden valashaiden vuoksi. Eräs ystäväpariskunta oli viime vuonna uiskentelemassa niiden kanssa ja olin kyllä vihreä kateudesta. Ihanan näköinen paikka muutenkin.

  • Anna-Maria tammikuu 27, 2018 at 11:21

   Oooo! Mäkin olen vähän kade 😀 Valashaiden näkeminen olisi ollut mieletön kokemus varmasti <3 <3 Toivottavasti sä näet niitä sitten 🙂

 • Anna-Katri / Adalmina's Adventures tammikuu 27, 2018 at 17:24

  Oi vaikuttaa kyllä aivan ihanalta ja sympaattiselta matkakohteelta! En voi vastustaa noita rantoja, palmupuita ja värikkäitä rakennuksia. Helposti voin kuvitella miksi tuolla olet viihtynyt – itse voisin sinne matkata vaikka samantien täältä Helsingin vesisateista. 😀

  • Anna-Maria tammikuu 28, 2018 at 10:01

   Enkä mä! <3 Karibian hengessä ja väreissä vaan on jotain niin ihanaa. Olisko sulla muuten maailmanmatkaana suositella jotain vähän vastaavaa kohdetta?

 • Anni tammikuu 27, 2018 at 20:56

  Ihanaa, että olet löytänyt oman paikkasi! Kuulostaa kyllä siltä, että tuolla voisi viihtyä 😀 ja nuo maisemat <3 minä vielä odottelen, että sellainen tämä se on -hetki tupsahtaisi eteeni 😀

  • Anna-Maria tammikuu 28, 2018 at 10:04

   Niin on, vaikka toisaalta vähän hassua kun olen aina ajatellut että en matkusta kahdesti samaan paikkaan, koska maailmassa on niin paljon nähtävää. Tämä on poikkeus <3 Toivon vain että se pysyisi tällaisena eikä räjähtäisi. Sittenhän se ei olisi sama enää 🙂