Ajatuksia/Mielipide/Ajankohtaista, Hyvinvointi, Lifestyle, Pukeutuminen

Syksyn piristävät-lista

syyskuu 10, 2017

Syksy on uusien juttujen aikaa. Kesän pölyt puistellaan pois ja hypätään taas arkeen. Mulla itselläni on avautumassa aivan uudenlainen arki piakkoin. Se on aika pelottavakin ajatus välillä, joten listasin syksyn piristävät, ajankohtaiset asiat ylös. Jospa niistä olisi iloa sinullekin?

Tämän syksyn ehdottomasti ajankohtaisin juttu on uni sekä palautuminen.

Olen ollut pikkulapsesta saakka herkkäuninen. Jos stressikäyrä kohoaa hiukankin, näen sen unenlaadussani. Viime aikoina olen lähtenyt tietoisesti parantelemaan untani. Tee sinäkin niin, ja lisää hyvinvointiasi merkittävästi. Nukuin pitkästä aikaa viime yönä erinomaisesti, ja voi että kuulkaa, sen huomaa olotilassa.

Tsekkaa postaukseni, jossa testasin unen optimointia viiden päivän ajan.

Meditaatio nostaa unen ohella suosiotaan, eikä ihme.

Meditaation on todettu helpottavan stressiä, kroonista kipua, ahdistus- ja masennusoireita sekä vastustuskyvyn vahvistumista, ja Duodecimin mukaan meditoiminen laski potilaiden verenpainetta.

Olen todennut itse potilastyössä, että hengitysharjoitukset laskevat verenpainetta sekä syketasoa. Moni potilas häkeltyy tuloksista ja kiittelee kokemuksesta. Testaa siis ihmeessä sinäkin millaisen olotilan voit saada aikaan.

Näin syksyyn, kun kynttilät taas kaivetaan laatikoista pöydille, kannattaa kokeilla esimerkiksi kynttilämeditaatiota johon törmäsin The Mamma Hood-blogissa.

Syksyn liikunta

Juoksu ja hölkkä ovat tämän syksyn liikuntalajit. Säännöllinen hölkkä tai juoksu vahvistaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lisää hyvänolon hormonien eritystä, kiihdyttää aineenvaihduntaa, edistää aivotoimintaa, vahvistaa luustoa, auttaa stressissä ja voi olla hyvinkin meditatiivista.

Nappaa vinkit juoksun aloittamiseen tästä aiemmasta postauksestani.

Kirjasuositus syksyyn

on Joni Jaakkolan Väkevä elämä. Jaakkola on yksi Optimal Performance-valmennusyrityksen omistajista. Kirjassaan hän tarjoaa hyvinvoinnin työkaluja unelmien saavuttamiseen niin, että sen saavuttaminen ei jää kiinni ainakaan jaksamisen tai suoristuskyvyn puutteesta. Selkeä ja mielenkiintoinen kirja kaikille, jotka haluavat parempaa hyvinvointia.

Tämän syksyn paras ostokseni

on ollut Adidaksen treenitoppi. Olen todennut Adidaksen trikoot sekä treenitopit laadukkaiksi ja toimiviksi treeneissä, mutta olen niin ihastunut toppien malliin, että käytän niitä muutenkin. Esimerkiksi Panamassa surffitoppina! Tämä kuvan toppi pääsee loppuvuodesta tutustumaan Costa Ricaan.

Syksyn ihanin kosmetiikkatuote

on vegaaninen Estelle & Thildin puhdistava ja ihoa tasapainottava  kasvojenpuhdistusvaahto. Tuote sisältää aloe veran ja mustan seljankukan entsyymeitä ja vitamiineja. Tämä tuoksuu hyvältä ja vaahtoisa koostumuskin on kiva. Ei kirvele ja puhdistusteho on vähintään kohtuullinen. Tosin, käytän nykyisin paljon vähemmän meikkiä, joten tarvitsen jytympää pesuainetta aika harvakseltaan. Estelle & Thild on ruotsalainen ekosertifioitu, vuonna 2007 perustettu luonnonkosmetiikkasarja.

Paras ruoka

Kasvisruoka nostaa suosiotaan, eikä ihme. Kasvisruoka on terveellisestä ja ainakin useimmista vinkkeleistä katsottuna ekologisempaa kuin lihan syönti. Tähän syksyyn suosittelen ihanaa, lämmittävää ja mausteista intialaista palak paneeria, eli pinaatti-juustomuhennosta. Me olemme todenneet halloumjuuston sopivan ihanasti tähän.

Testaa esimerkiksi tämä Kotilieden resepti.

You Might Also Like