Hyvinvointi, Kosmetiikka, Lifestyle, Uncategorized

Loistava luonnollinen voide kasvoille ja vartalolle – tästä en luovu

elokuu 26, 2017

Aikuisiällä, hormonaalisesta ehkäisystä luovuttuani, ihoni on alkanut oikukkaaksi. Se tuntuu tukkeutuvan herkästi, ja se ottaa itseensä jos syön sokeria ja vehnää, tai käytän vääränlaista kosteusvoidetta.

Muutama kuukausi sitten olin taas aika tuskastunut ihoni kanssa. Sitten, siinä ennen nukkumaanmenoa silmiini osui kookosöljypurkki. Harkitsin hetken uskaltaisinko levittää sitä kasvoilleni, joissa kukaisti muutama mojova finni. Järkeilin, että koska kookosöljy sopii niin kovin moneen muuhunkin tarkoitukseen, miksipä ei myös kosteusvoiteeksi.

 

On jonkin verran näyttöä siitä, että ulkoisesti käytettynä kookoksella saattaa olla joihinkin ihotauteihin liittyvää tulehdusta ehkäisevää vaikutusta.

Nukuin yön yli kevyt kookosöljykerros kasvoillani. Aamulla riensin peilin äärelle tutkimaan vaikutusta. Pelkäsin näet finnien tulehtuneen entisestään, tai että niitä olisi ropissut lisää, mutta mitä vielä! Finnit olivat rauhoittuneet, punoitus laskenut ja koko pienentynyt, ja iho vaikutti jotenkin, noh, tasaisemmalta.

Siitä päivästä lähtien olen käyttänyt kasvovoiteena vain kookosöljyä, ja satunnaisesti harvoja kertoja joitain luonnonkosmetiikan tuotteita, lähinnä silmänympärysvoiteena.

Myöhemmin luin Ylen nettiartikkelin, jossa Itä-Suomen yliopiston ravitsemusepidemiologian dosentti Jyrki Virtanen toteaa seuraavasti:

”Ulkoisesti käytettynä on jonkin verran näyttöä siitä, että joihinkin ihotauteihin liittyvää tulehdusta ehkäisevää vaikutusta saattaa olla.”

Suosittelen kookosöljyä kasvovoiteeksi lämpimästi. Tosin, se sopii moneen muuhunkin käyttöön.

Käytän kookosta juomissa ja ruuissa, koska se maistuu hyvältä, ja se tuntuu ihanalta ulkoisesti käytettynä. Se tasaa elektrolyyttitasapainoa esimerkiksi kuumassa tai liikunnan jälkeen, miksipä ei myös vatsataudissa? Kookos laskee kehon hiljaista, matala-asteista tulehdusta, sekä tasaa kolesteroliarvoja ja näin ollen voi vaikuttaa terveyteen suotuisasti. Siis jos kokonaisuus on kunnossa. Kookoksessa on runsaasti rasvaa, jota keho, mm. solut tarvitsevat yhtenä tärkeänä energianlähteenä. Lisäksi sen sanotaan rauhoittavan vatsaa.

Ihanaa viikonloppua!

 

Lue myös

IHANAN MAKUINEN JA KOLESTEROLIARVOJA TASAAVA KOOKOS

KOLME KOOKOSVESIMERKKIÄ – MIKÄ OLI PARAS?

You Might Also Like