Elämä, Lifestyle, Treeni

42 kilometrin pyörälenkki, mäkitreeni, 322 rappusta ja äänimaljarentoutus

kesäkuu 18, 2017

Miten voikaan yhteen päivään mahtua niin paljon erilaisia aktiviteetteja! Niinkuin nyt lauantaina. Koirat pääsivät ensin uimaan. Sitten pikinokat kiinnitettiin hihnoissaan puiden varjoon, ja me ryhdyimme Janin kanssa ottamaan mäkitreenipostaukseen kuvia. Siinä menikin aikaa, ja minä sain jalkani hapoille. Ryyppäsin perään palautusjuoman, ja matka jatkui.

Hämeenlinnan Aulangolla oli eilen mahdollista kokeilla äänimaljarentoutusta. Uusi, kiva kokemus mielessämme lähdimme pyörillä kohti naapurikaupunkia. Lopulta pyöräilyä kertyi 42 kilometria, ja me olimme kotona juuri kun aurinko laski. Jalat vellinä ja kroppa väsytettynä.

Sain napakan treenin mäkiharjoitusjuttua kuvatessamme

Noihin 42:een kilometriin mahtui paljon kivoja juttuja. Ensin me ajelimme Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuiston lähellä sijaitsevalle Satamaravintola Pumppuhuoneelle. Kuha ja bataattiranskalaiset maistuivat hyvältä siinä Vanajaveden rannalla. Satamassa näkyi kelluvan saunalautta ja kaksi lohikäärmeen päillä koristeltua viikinkilaivaakin.

Seuraavaksi me löysimme itsemme Kantolanniemen siirtolapuutarhasta. Paikka oli aivan epätodellinen. Kuin piilotettu helmi somine, identtisine pikkutaloineen. Mökkien värit vaihtelivat sinisestä punaiseen, ja keltaisesta turkoosiin. Kaikki 77 mökkiä olivat samanmallisia, mutta pienin yksityiskohdin personoituja. Alunperin, vuonna 1934 mallimökkinä toimi mökki numero 16.

Pikkuisten talojen puutarhat olivat valtavan kauniita, reheviä ja houkuttelevia. Ja ihmiset puutarhoissaan kiinnostuneita meistä! Ainakin pari siirtolapuutarhuria huikkasi, että kaksi mökkiä olisi saatavilla. Paitsi ei sittenkään meille. Kantolanniemen siirtolapuutarhayhdistyksen varsinaisten jäsenten tulee olla kirjoilla Hämeenlinnassa.

 

Kantolanniemen Siirtolapuutarha on viehättävä ja runsas

Alue on ainutlaatuinen. Melkein jokaiseen siirtolapuutarhaan kuuluu nimittäin myös pieni saunamökki lähellä Vanajavettä. Saunat on sijoitettu niin, että jokaisesta on näköyhteys Vanajaveteen. Alueella on myös hyväkuntoiset laiturit sekä pikkuinen hiekkaranta-alue. Mikä ihana kesäparatiisi. Salainen kylä, jossa kadunnimetkin ihastuttivat.

Jos sinä haluat päästä kurkkimaan historiallista siirtolapuutarhaelämää lähietäisyydeltä, ja imemään puutarhainspiraatiota, merkkaa kalenteriisi 6.8 klo 12-15. Silloin Kantolanniemen Siirtolapuutarhassa on avoimet ovet. Tarjolla on ainakin tutustumiskierros alueella sekä makkaran paistoa.

Tässä Aulankojärven rannalla kelpasi palautella liikunnan väsyttämiä kinttujaan upeaa maisemaa katsellen

Eilen vietettiin  valtakunnallista Suomen kesäluonnon päivää. Ihmiset pystyttivät telttoja ja nukkuivat yön pihalla, tai viettivät muuten aikaa ulkona. Mekin olimme ihan pihalla, koko päivän. Illalla päädyimme pyörinemme Hämeenlinnan Aulangolle. Siellä sijaitsee mahtava, 1907 valmistunut 33-metrinen näköalatorni. Sen juurelta lähtee 322 rappusta alas kohti Aulangonjärveä ja kallioon hakattua Karhuluolaa. Luolassa oli mahdollisuus kokea rentouttava sointukylpy. Se toteuttettiin tiibetiläsillä äänimaljoilla ja rainmakerilla.

Äänimaljarentoutus oli mukava kokemus

Nojailin luolan kosteaan kiviseinään ja suljin silmäni. Annoin äänimaljojen äänten väristä kehollani, ja pyrin antamaan rentouden kulkea lävitseni. Rain maker, alkujaan Etelä-Amerikkalainen soitin, tuotti äänen joka rentoutti kertaheitolla. Äänimaljojen äänivärähtelyt tuntuivat ja kuulostivat myös miellyttäviltä, mutta olisin kaivannut alustaa johon istua, tai mikä optimaalisinta, asettautua makaamaan. Kun jalat puutuivat, siirryin luolan oviaukolle kiviportaalle istumaan. Siihen puistometsän lintujen laulu kuului erityisen hyvin. Äänimaljarentoutus tuntui hyvältä, mutta haluaisin kokea sen vielä syvemmin ja makuuasennossa.

Ehdittiin pyörinemme kotiin juuri ennen auringonlaskua

Tänään olen ollut aivan kuitti ja poikki. Takapuoli on hellänä, ja reidet juntturassa vaikka venyttelinkin huolellisesti vielä kotiin päästyäni. Nukuin jopa päiväunet tänään! Onkin hyvä keräillä nyt voimia. Huomenna nimittäin starttaa uusi viikko, joka suorastaan pursuaa tekemistä niin festareiden, töiden kuin ystävän kanssa vietettävän Helsinki-päivänkin muodossa. Niin ja juhannus. Sekin on kuulemma ensi viikolla!

You Might Also Like

  • Laura kesäkuu 19, 2017 at 10:43

    Teillä on ollut todella aktiivinen päivä :). Pyörällä ajo on kyllä hyvää treeniä ja loppukesästä huomaa kuinka kevyemmin kilometrit jo taittuvat ja useammankin ylämäen jaksaa polkea ylös asti, kun taas alkukesästä parin kilometrin lenkkikin tuntuu mahdottomalta :D.

    • Anna-Maria kesäkuu 19, 2017 at 11:11

      Joo, oli tosiaan 😀 Valitettavan harvoin tulee liikutua pyörällä, kun on nuo koirat. Nekin tarttee sitten kuitenkin lenkin, mutta pyörän kanssa niitä ei voi kesähelteillä juoksuttaa.