Hyvinvointi, Ravinto

Kolme kookosvesimerkkiä – mikä oli paras?

kesäkuu 9, 2017

Rakastan kookosta sen kaikissa muodoissa, mutta tällä hetkellä suosikkitapani käyttää sitä on juoda pähkinän ihana, elektrolyyttipitoinen neste. Se maistuu pehmeän raikkaalta, nesteyttää luonnollisella tavalla ja laskee kehon hiljaista, matala-asteista tulehdusta. Tropiikin lämmöstä muistuttavaa, puhdasta kookosvettä on onneksi nykyisin kohtuullisen helppo löytää ihan täältä koti-Suomestakin.

Me maistelimme Janin kanssa kolmea kookosvettä. Oliko yksikään niin hyvän makuista, kuin suoraan kookoksesta pillillä nautittu Thaimaan lämmössä?

Taste of Nirvana

Minä: Tämä kookosvesi tulee Thaimaasta. Oi, oikeita kookospaloja seassa! Pehmeä, neutraali maku, jossa ei ole lainaan tunkkaisuutta. Tuoksussa häivähdys rautaa. Pullo on kaunis, kiinnostava ja materiaaliltaan lasia. Sopii käteen. Paras näistä vaihtoehdoista.

Jani: Muotoilu ja pinta tekevät pakkauksen ulkonäön kiinnostavaksi. Legendaarinen korkki. Kookoksen palat tuovat raikkautta. On hyvän makuinen. Onko tämä jotenkin makeampi? Tämä on kyllä näistä ehdottomasti paras. Voisin juoda vaikka kuinka paljon!

Cocowell

Minä: Mainio tuoksu lupaa hyvää. Vähän tulee mieleen jokin parfyymi! Käyttäisin sitä kyllä. Maku on raikas, jotenkin vähän rautainen, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. Kiva kun pakkauksessa on kierrekorkki, ei tarvitse juoda kaikkea kerralla. Toisaalta, miinusta muovipakkauksesta.

Jani: Tämän juoman kookokset tulevat Brasiliasta. Aika hyvän makuinen, raikas. Peukku ylös. Ensimmäinen makutuntu on kuin tuoretta kookosta joisi, mutta jälkimaussa on häivähdys tunkkaisuutta. Joisin kyllä silti uudelleen.

Puhdistamo

Minä: Tosi makea tuoksu. Selkeä kookoksen maku. Näen itseni Thaimaan rannalla siemailemassa kookosvettä suoraan pähkinästä pillillä! Tätä saa meidän kotikylän kaupasta, josta ropsahtaa iso plussapiste!

Jani: Onhan tämä ihan sikahyvää. Kyllä mä tykkään.

Olipa tiukka makutesti. Kaikki olivat äärimmäisen hyvän makuisia, ja jokaista joisin ilomielin uudelleenkin. Meidän makuraatimme antoi kuitenkin ensimmäisen sijan Taste of Nirvanalle, toisen Puhdistamolle ja kolmannen Cocowellille. Jos päädyt maistelemaan kookosvettä, suosittelen viilentämään sen. Näin maku pääsee oikeuksiinsa ja tuntuma on pehmeän raikas.

Oletko sinä jo löytänyt oman kookosvesisuosikkisi?

P.s: Jos vielä mietit miksi kookosta kannattaa käyttää ravinnoksi, lue aikaisempi postaukseni, Ihanan makuinen ja kolesteroliarvoja tasaava kookos.

You Might Also Like