Jooga, Lifestyle, Pukeutuminen

Testissä Lidlin joogavaatteet – saako halvalla laatua?

kesäkuu 4, 2017

Kun oman kylän Lidliin jokin aika sitten saapui kuorma-autollinen joogavaatteita(!) ja tarvikkeita, lähdin suitsait sukkelaan penkomaan laareja.

Koska olen kuullut Lidlin urheilutamineista vain hyvää, ei arveluttanut ostaa täydennystä omaan joogagarderobiin. Hinnalla nuo eivät olleet pilattu, ja kovin nopeasti tuotteet olivat käyneet kaupaksikin. Esimerkiksi söpöt joogatopit. Jäljellä oli vain minulle epäsopivia kokoja. Enkä löytänyt lainkaan kauniita, pitkähihaisia kietaisumallisia joogapuseroitakaan, joita olin etukäteen havitellut. Höh.

Löysin kutenkin harmaat joogatrikoot ja takin samassa kuosissa, haaremimalliset löysät housut sekä joogablokin ja maton. Testasin nämä käytössä.

Joogamatto

Tarjolla oli kahta väriä. Vaaleanpunainen ja vaaleansininen. Oikeasti kumpikaan ei houkuttaut, mutta halusin testata maton toimivuuden. Siispä punainen lähti mukaan. Siinä oli kiva kuvio.

Matossa on kohtuullinen pito. Alaspäin katsovassa koirassa ei otteeni lipsahtanut. Nyppylämäinen pinta sai kuitenkin pohtimaan maton kestävyyttä. Niinhän siinä kävi, että toisella testikerralla ensimmäinen pikkupalanen irtosi. En siis suosittele tätä.

Joogablokit

Hiukan pehmeämpi kuin joogakaupasta ostettu tiiviimpi palikka, joten ihan kaikkiin asanoihin tämän tuki ei riitä. Tykkäsin siitä, että paketissa oli kaksi blokkia, ja ne sai edullisemmin kuin yhden palikan joogakaupasta ostettuna.

Haaremimalliset löysät housut

Ihanan pehmeät ja ilmavat päällä. Olen käyttänyt näitä välillä ihan kotihousinakin käyttömukavuuden vuoksi. Materiaali joustaa erittäin hyvin, vyötärönauha on mukavan leveä ja kivana yksityiskohtana täytyy mainita nilkan hiihtarityyppinen osa, jonka saa halutessaan jalkapohjan alle. Päkiä ja kantapää jäävät kuitenkin paljaaksi. Tykkään näistä.

Joogatrikoot

Kiva kuvio. Hiukan sukkahousumainen fiilis, mistä miinuspiste. Materiaali on napakka, mutta kangas kuitenkin sen verran ohut, että iho paistaa tietyissä asanoissa läpi. Harjoituksen aikana housut pysyivät hyvin ylhäällä ja antoivat liikkeissä mukavasti periksi. Tarpeeksi leveä vyötärönauha.

Takki

En ollut vielä aloittanutkaan harjoitusta, kun oli jo lämmin. Jania nauratti, kun puin nämä saman kuosisten trikoiden pariksi. Näyttävät kuulemma alusvaatekerrastolta. Takki antaa mukavasti periksi liikkeissä mutta on niin lämmin, etten pystyisi pitämään koko harjoituksen ajan päällä. Ei onneksi tarvitsekkaan.

Yhteenvetona voisin sanoa, että en jatkossa luota palavasti Lidlin trikoohousujen laatuun – olen niiden suhteen muutenkin tarkka ja nirso, läpi ei saa näkyä – mutta muita urheiluvaatteita voisin sillä silmällä katsella ja hankkia tarpeeseen.

Tarvikkeissa on syytä pohtia omaa hinta-laatusuhtautumistaan ja tarvettaan. Esimerkkinä blokit. Ne eivät kohtaa samanlaista käyttöä – esim. venytystä – kuin matot, joten ne tuskin kuluvat yhtä nopeasti. Matto taas, no se luultavasti hajoaa käytössä.

You Might Also Like