Hyvinvointi, Jooga, Treeni

Air jooga – hauskin joogamuoto

kesäkuu 4, 2017

Erilaista, jännittävää ja hauskaa – varsinkin hauskaa – sekä yllättävää kyllä, erittäin virkistävää. Nyt puhutaan siis ilmajoogasta. Lajista, jossa harjoitukset, eli asanat tehdään ainakin osittain ilmassa silkkitrapetsilla. Kyseessä ei silti ole sirkuspelleily, tai varsinainen akrobatia. Helsingissä sijaitseva Yoga Nordic tarjosi testitunnin, sekä mitä parhaimmat puitteet tälle joogamuodolle.

– Mikä valo ja harmonia, ajattelin ensimmäisenä, kun astuin sisään raikkaaseen joogasaliin, jonka katosta roikkui harmaita, pussimaisia kankaita.

Pian pötköttelin yllättävän suuren kankaan sisällä kuin perhosentoukka. Vilkuilin varovasti muita kanssajoogaajia, ja virnistelin hölmistyneenä. Vaikka alkuun toukkamainen mielikuva hiukan huvittikin, oli siinä kuitenkin hetkisen kuluttua oikein rento olla. Liinan kanssa tottui tunnin kuluessa toimimaan, ja mikä tärkeintä, siihen pystyi luottamaan.

Harrastan joogaa aktiivisesti, mutta juuri ilmajoogaan en ollut aikaisemmin tutustunut. Testitunnilla haettiin lähinnä tuntumaa lajin saloihin, sekä liinan käyttöön. Tunnille uskaltaa mennä, vaikka ei olisi joogannut koskaan aikaisemmin. Ohjaaja opastaa hengityksen sekä liikkeet, joten joogaaja voi keskittyä rauhassa olennaiseen. Jos huimauksen kanssa on ongelmia, voi ilmajooga olla epämiellyttävää, eikä sitä välttämättä suositella. Itsekin huomasin myöhemmin kotona, että olo oli lievästi samankaltainen kuin vesillä olon jälkeen.

Miksi juuri ilmajooga?

Kokemukseni mukaan perinteisemmän hathajoogan jälkeen olo on hyvin rentoutunut, joskus jopa väsynyt. Ilmajoogatunnin jälkeen olin täynnä virtaa, ja fiilis oli iloinen. Ehkä ylösalaisin roikkuminen laittoi adrenaliinin virtaamaan? Ainakin aivot saivat tarpeeksi verta. Lisäksi liina mahdollistaa liikkeet uudella tavalla, ja meikäläinenkin – ihminen joka ei eläessään ole päässyt spagaattiin, taipui aika mukavasti eri asanoihin. Ei varmaan tarvitsisi erikseen mainita, että fiilis oli aika vetreä tunnin jälkeen.

Erityisesti pidin rintaa avaavasta ja kylkiä pidentävistä liikkeistä, sekä siitä, kun makasin vatsallani pussissa ja leikin delffiiniä meressä. Ja olihan se aika siistiä huomata, että pääsee kiipeämään pelkkiä käsilihaksia käyttämällä liinaa ylös. Voisin ehdottomasti mennä uudelleen, ja syventää pikkuhiljaa osaamista. Lämmin ja vahva suositus.

You Might Also Like