Hyvä ravitsemus, Hyvinvointi, Ravinto

Täydellinen, terveellinen aamiainen

toukokuu 31, 2017

Jos aamulla herätessä on nälkä, voi sanoa, että aineenvaihdunta pelaa vähintään kohtuullisesti . Kroppa toimii niin kuin se on suunniteltu, ja kaipaa yöllisen paaston jälkeen energiaa.

Aamupala on yksi hyvinvointini kulmakiviä. Haluan sen olevan laadukas ja täynnä ravintoaineita, jotta päivä saa hyvän startin. Muistaakseni siitä on tehty tutkimuksiakin, että aamupala saattaa määritellä päivän aktiviteettitason sekä muiden ruokailujen laadun. Tämän olen todennut itsekin.

Aamupalan skippaaminen saattaa johtaa säästöliekki-ilmiöön, eli tilaan, jolloin aineenvaihdunta ei toimi. Keho alkaa pitää rasvavarastosta kiinni, koska epäilee, ettei saa tarpeeksi ravintoa.

Yksi lempiaamupalani on tuorepuuro. Ja se kelpaa muuten miehellekin. On kuulemma hyvää ja terveellistä.

Pohjan teen usein samankaltaiseksi. Siihen tarvitaan:

– Kaurahiutaleita

– Chiansiemeniä

– Muita siemeniä. Itse käytän pellavansiemeniä sekä Go Greenin siemensekoituspussia, jossa on auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä sekä cashewpähkinöitä.

– Turkkilaista jogurttia. Mielellään luomuna jos mahdollista. Minä suosin Lindahlsia, josta muuten laktoositon miehenikin voi huoletta käyttää ”perus”- tai luomuversiota ilman vatsanväänteitä.

– Kookosmaitoa

– Granaattiomenan siemeniä

– Marjoja

Kasaan aineksia kerroksittain fiilispohjalta suureen lasipurkkiin, tyyliin; pohjalle granaattiomenan siemeniä, päälle reilu ripaus kaurahiuteita ja kaikkia siemeniä, marjoja ja loraus kookosmaitoa, pieni kauhallinen jogurttia ja sitten kierros alkaa alusta. Jätän sen verran tilaa, että kaikki ainekset mahtuvat sekoittumaan.

Lopuksi sekoitan huolellisesti ravistelemalla, ja jätän tekeytymään yön ajaksi. Tästä määrästä riittää hyvin kahdelle.

Tällä kertaa lisäsin annoksiin kiiwiä sekä luumua, ja hiukan kookoslastuja päälle.

TÄY-DEL-LIS-TÄ.

You Might Also Like