Matkailu, Thaimaa

Koh Samui – kaikkea liikaa

toukokuu 31, 2017

Kun suunnittelen seuraavia matkakohteitani, trooppisen kauniit, syvästi jotain aitoa huokuvat, aurinkoiset sekä rauhalliset kohteet kohoavat aina niille korkeimmalle sijoituksille. Siksi olin hiukan ihmeissäni, kun löysin itseni Thaimaan Koh Samui -Saarelta. Lentokenttä ja muuta saarta tunnelmallisempi kalastajakylä osoittautuivat saaren parhaaksi anniksi.

Istun lentokenttäterminaalin puisella penkillä odottamassa matkatavaroitani. Olen juuri saapunut Koh Samuin saarelle. Huomaan olevani matkan jäljiltä nuukahtanut, mutta toisaalta vatsassani kuplii ihastus. Katselen huokaillen ympärilleni. Matkatavarahihna kiemurtelee suuren, vanhan puun ympärillä, joka kannattelee terminaalin kattoa. Perhoset lentelevät epätodellisen lyyrisesti ympärilläni.

Kuuntelen linnunlaulua, ihastelen seiniä koristavia punaisia paperilyhtyjä, ja haistelen lämpimän kosteaa ilmaa. Lentokenttä tuntuu ulkoilmaterminaaleineen, ja siellä lepattelevine perhosineen väsyneestä matkailijasta täydelliseltä eksoottiselta tervetulotoivotukselta.

Olen melko varma, että olin juuri saapunut paratiisiin.

Koh Samui

Koh Samuin nähtävyys, vuonna 1971 rakennettu Big Buddha-patsas, istuu paikallaan ja näkyy kauas. Sen juurella turisti voi pyytää munkilta siunausta

Kengät pois, olkapäät ja polvet piiloon!

Huomaa Koh Samuin vilkkaan alueen katuja reunustavat sähköjohtoviritelmät

Minun makuuni Thaimaan Siaminlahdella sijaitseva Koh Samuin saari oli lopulta aivan liian vilkas, ruuhkainen ja jotenkin turisteja varten tekemällä tehty, mutta löysin kuin löysinkin lentokentän lisäksi toisenkin miellyttävän paikan.

ENTISAIKAA HENKIVÄ FISHERMAN`S VILLAGE

Taxi viilettää pitkin pakokaasun katkuista ja ruuhkaista katua skoottereiden seassa. Käännymme rauhallisemmalle alueelle. Taakse jäävät pakettiautot, joidet katolla olevista äänentoistolaitteista kantautuu kiihkeä mainos illan muaythai, eli thainyrkkeilyottelusta. Kun näen edessäni kyltin, joka toivottaa tervetulleeksi Fisherman`s Villageen, auto pysähtyy. Kyltin takaa aukeaa kuin eri maailma. Lämminhenkisempi, boheemimpi ja viehättävällä tavalla kulunut.

Fisherman`s Villageksi nimetty alue sijaitsee saaren pohjoispuolella. Siellä pystyi ajoittain aistimaan palan mennyttä aikaa, jopa jotain aitoakin.

Kahvila-baari Karma Sutra panostaa itämaista boheemiutta henkivään sisustukseen

Fisherman`s Villagessa katukuva on muutaman asteen rauhallisempaa kuin saaren itäpuolella

Cyan Span iloinen henkilökunta odottaa asiakkaita

Ihmiset liikuivat pääosin jalkaisin, vaikka eksyipä sekaan muutama autokin. Koirat jolkottelivat teiden yli ja yksi pysähtyi lepäämään keskelle risteystä. Kävin hätistämässä sen pois, ja yritin tarjota turvallisempaa paikkaa tilalle. Kun käänsin selkäni, koira makasi pitkin pituuttaan taas entisellä paikallaan.

Fisherman`s Village on pieni alue, joten sen kävelee nopeasti läpi. Somasta kylästä löytää kattavan tarjonnan niin erilaisia ravintoloita kuin kauppojakin – tosin valtavat ostoskeskukset ja luksusputiikit loistivat poissaolollaan – ja esimerkiksi rentouttavan hieronnan voi napata tuosta noin vain. Vieläpä kohtuulliseen hintaan. Testaa vaikka Cyan Spa, ja nauti hulppeasta merinäköalasta. Tunnelmallinen illallinen rannalla on myös kokemuksen arvoinen.

RAUHALLISEMMAT RANNAT SIJAITSEVAT POHJOIS- JA LÄNSIPUOLELLA SAARTA

Hienolle rantahiekalle tuodaan lisää pöytäryhmiä illallista silmällä pitäen. Ravintolan henkilökunta asettaa soihtuja pöytäryhmien väliin. Ne näyttävät upeilta hämärän laskeuduttua pikkuhiljaa.

Katse harhautuu taivaalle. Varjoliitäjät kiitävät kirkkaansinista taivasta vasten. Muistelen hetken omaa varjoliitokokemustani vuosien takaa. Silloin moottorivene pysähtyi, ja me kyydissä olijat tipahdimme viileään meriveteen. Nyt taivaalla liitävälle kaksikolle ei tuonkaltaista ”dippausta” tehty. Sen sijaan heidän ympärillään pörrää kopterikamera.

Voi tätä nykyaikaa! Tulee varmasti hienoja kuvia.

Turistien suosimalla hiekkarannalla hiekka on hienoa ja puitteet ovat kohdillaan, jos ei häiriinny lukuisista kanssaolijoista

Pohjoispuolella on paikoin hyvinkin rauhallista ja hiljaista

Saaren pohjoispuolella rannat ovat rauhallisempia, vaikkakin kivikkoisempia kuin Chawengilla, joka sijaitsee saaren itäpuolella. Koh Samuin vilkkain alue keskittyykin sinne suunnalle. Chawengin rannat ovat hienoa hiekkaa, ja rantavesi sopivan matala myös perheen pienempiä ajatellen.

WELLNESSRAVINTOLOITA JA KATTAVA TARJONTA VIIHDYKETTÄ

Raakaruoka ja hyvinvointitrendit ovat löytäneet tiensä myös tälle Thaimaan toiseksi suurimmalle saarelle, joten itsestään on helppo pitää huolta. Testaa ainakin rannalla sijaitseva Treehouse sekä Greenlight Cafe&Bar Samui, jossa valikoima on runsas.

Treehousen rauhalliseen rantamiljööhön on helppo ihastua

Greenlight viehättää kattavalla tarjonnalla, mutta tämä ravintola ei ole rannalla

Samui Green Market on puhtaamman, vihreämmän vision hyvinvointitilaisuus, joka järjestetään kerran kuudessa viikossa Greenlight Cafe&Barissa

Kattavaa aktiviteetti- ja viihdyketarjontaa kaipaavalle Koh Samui voi olla nappivalinta, mutta minä en haikaile kohteeseen, joka tarjoaa valtavia vesipuistoja, vauhdikasta yöelämää, elefanttisafareita tai puhvelitaisteluita.

Koh Samuilla on kaikkea. Paitsi se tärkein: rauha ja aitous.

You Might Also Like