Matkailu, Viro

Aktiiviloma Viron Rakveressa on hyvä idea

toukokuu 30, 2017

Pieni hyvinvointiloma, intoilin, kun päätimme perheeni kanssa lähteä Viron Rakvereen kylpylämatkalle. Tiesin ennakkoon, että hotellissamme AQVA Hotel&Spa:ssa on matkauintimahdollisuus, ja että kuntosalikin löytyy. Luin myös, että hotellin ympäristössä saa hien pintaan hienoissa maisemissa.

Tallinnasta noin sadan kilometrin päässä sijaitsevaan Rakvereen on helppo ajaa omalla autolla. Se mahdollistaa myös muun omatoimireissaamisen kaupungin lähialueilla.

Yksi vaihtoehto lahden ylitykselle, on ajaa auto esimerkiksi Viking Linen XPRS alukseen, ja ottaa merimatka rennosti. Me teimme niin. Käytävillä hengailu ei juurikaan kiinnosta tätä reissaajaa, eikä täpötäydet buffet-ravintolatkaan vedä puoleensa. Sen sijaan mukavan rauhallisessa Wine&Dine-ravintolassa vatsan saa täyteen, eikä maisemissa ole valittamista.

Meillä oli matkallamme varattuna myös hytti. Aterian sulattelu omassa rauhassa kirjaan syventyen oli ihanaa. Taxfreessä ja Fashion shopissakin tuli poikettua. Erityismaininta on annettava siitä, että laivalla oli mahdollista herkutella terveellisellä vihersmoothiella! Arvostan.

Majoituimme vuonna 2008 avattuun AQVA Hotel&Spa:han. Ovella meidät vastaanotti valtava akvaario, jossa uiskenteli värikkäitä kaloja. Suomea puhuvan henkilökunnan kanssa asiointi sujui mutkattomasti.

Jäin odottelemaan aulaan muuta porukkaamme. Siinä oli aikaa ihastella kaunista tilaa, joka aiheutti aika monessa meissä ihastuneita huokauksia. Kivistä seinää pitkin valui vesi, kuin vesiputouksessa konsanaan, ja valkoisen flyygelin päälle laskeutui valtavan puun oksat herkän runollisesti. Maskuliininen hotellihuone oli siisti, hyvin äänieristetty – tiedän sen siitä, että seinän taakse majoittui pieni vauva – ja se oli varustettu parvekkeella.

Rakvere on pieni kaupunki, ja siten helppo ottaa haltuun lyhyelläkin vierailulla. Saapumispäivänä homma lähti liikkeelle reippaalla lenkillä. Kävellen kaupungin rähjäisen kauneuden aisti voimakkaimmin. Rakveren linnan raunioita ympäröi useat rappuset, joissa punan sai mukavasti poskille.

Hotellin kylpylässä viihtyi meidän koko porukka. Seurueemme isommat lapset ilakoivat aaltoaltaassa, jonka virtaa vasten uiminen kävi kuntoilusta. Myös liukumäki oli suosittu. Pienemmät lapsukaiset molskivat tyytyväisinä lastenaltaissa. Uintiratojakin löyty, mutta ulkoallas ei ollut vierailumme aikana käytössä. Sen puuttumista kompensoi monipuolinen saunamaailma.

Allekirjoittaneen mieleen oli erityisesti infrapunasauna, höyry-suolasauna sekä höyrysauna. Matalalämpöinen sanarium-leposauna oli ajatuksen tasolla ihana. Rentouttava musiikki helli korvia, vaihtuva väri mieltä ja jatkuvasti puhuva venäläispariskunta… Ärsytti. Siinä vaiheessa kun äiti kahden pulisevan lapsen kanssa istui lauteille, lähdin lätkimään.

Hotellilta vain kivenheiton päässä on liikuntakeskus. Alueella on valtava hallirakennus, jääkiekko- ja lentopallokenttä, sekä yleisurheilukenttä jonka juoksurataa mekin kävimme testaamassa. Hyvältä tuntui. Hotellin kuntosalikokemus jäi kuitenkin nuivaksi. Treeniohjelman mukainen harjoitus jäi haaveen tasolle, ja tila oli ahdas.

Siinä vaiheessa kun treenaamisesta on saanut tarpeekseen, ja tekee mieli katsella jotain muuta kuin linnan raunioita tai hiljaisia katuja, voi ottaa suunnaksi läheisen, suuren ostoskeskuksen. Minä tein sieltä mukavia treenivaatelöytöjä, ja saimmepa haalittua myös kaipaamaamme raakasuklaatakin.

Rakveressa on vain muutamia illallispaikkoja. Me testasimme tunnelmallista Virma Pubia, joka tarjosi aasialaista sekä eurooppalaista ruokaa. Päädyin Intialaiseen annokseen. Olin tyytyväinen sekä kylläinen. Kuulemani mukaan niin olivat seurueemme muutkin jäsenet. Hintataso oli hyvin edullinen.

Mikäli varsinainen yöelämä ei kiinnosta, mutta vatsan haluaa täyteen, kannattaa tähän ravintolaan tulla ajoissa. Myöhemmin pubi nimittäin täyttyi juhlijoista, ja musiikki soi kovemmalla. Siinä vaiheessa minä kaappasin veljentytön reppuselkääni, ja porukkamme lähti hotellille yöpuulle.

 

Laivamatkan tarjosi Viking Line. Kiitos!

You Might Also Like