Lifestyle, Oma koti, Sisustus

Boheemi kotini

helmikuu 20, 2017

En ole koskaan tehnyt kovin laajoja koti- tai sisustusjuttuja, mutta nyt, nytpä päätin lykätä eetteriin hiukan kuvamatskua meidän boheemista kodistamme. Tässä yhtenä päivänä oli niin äärettömän kaunis auringonvalo, että se suorastaan pakotti kaivamaan kameran esiin.

Ehkä suurin syy sisustushiljaisuuteen on ollut se, että olen kokenut kaiken olevan tosi keskeneräistä. Mutta nyt kun me asumme tässä talossa jo kuudetta vuotta eikä tapetit ole vieläkään seinillä, on kai myönnyttävä, että tämä on sellainen kuin on.

Olen salaa aika tyytyväinen Tänne muuttaessamme me nimittäin valitsimme, noh, hiukan epäsopivia juttuja, ja nyt pohdimme vaihtoehtoja. Varmaan ne tapetitkin kuuluisivat siihen väärien valintojen koppaan, ja nyt haaveilisin niiden pois repimisestä.

Paras sisustusvinkkini onkin: Jos mahdollista, asu kodissasi tarpeeksi pitkään ennen valintojen tekemistä.

Afrikasta tuodut naamiot muistuttavat erilaisten kulttuurien rikkaudesta. Ne koristavat keittiötä maailmankartan vieressä.

Alemmassa kuvassa on kaksi lempiasiaani meillä. Kaunis, Parolan Rottingin nojatuoli joka lepuuttaa jalkojaan villaisen kelim-maton päällä.

Eteisessä minut vastaanottaa koiran lisäksi kesäinen olkihattu ja Thaimaasta tuotu nahkainen hapsulaukku.

Makuuhuoneen silmänilo on maailman kaunein lyhty. Se on lahja anopilta. Kiitos siitä.

Äitini on viherpeukalo. Minäkin olen yrittänyt olla, mutta vasta aiime aikoina olen alkanut tutustua sisäiseen viherpiipertäjääni tarkemmin.

Orkideat olen saanut kukkimaan nyt monta kertaa uudelleen – tämä jos mikä on minulle saavutus – ja nyt muutkin kasvit alkavat pysyä paremmin hengissä (eteisen pystyyn kuollutta murattia ei sitten lasketa. Unohdin kastella sen).

Kaipaan kotiini vielä suurta kultapalmua, peikonlehteä sekä jonkinlaisia riippuvia vihrerkasveja, jotka asettaisin amppeleihin.

Filippiineiltä hankitut puiset korurasiat ja Intiasta löytynyt muistikirja ilostuttavat pieninä yksityiskohtina olohuoneessa. Vielä kun joku pyyhkisi pölyt niiden alta. Kröhöm.

Filippiineiltä hankitut puiset korurasiat ja Intiasta löytynyt muistikirja ilostuttavat pieninä yksityiskohtina olohuoneessa. Vielä kun joku pyyhkisi pölyt niiden alta. Kröhöm.

Niin. Ei tämä meidän koti sisustuslehden sivulta ole repäisty, mutta tämä on meidän näköisemme – huoleton ja vähän sinne päin – ja niin kovin rakas koti. Täällä on kotoisaa ja mukava olla. Se kai on tärkeintä.

Haluan uskoa väärien valintojen tippuvan ajan saatossa pois, tai ehkä ne jalostuvat paremmin sopiviksi kun taas juuri oikeat jutut löytävät pikkuhiljaa paikalleen. Sisustaminen ilman suuria perintörahoja tai lottovoittoa on loistavaa kärsivällisyysharjoitusta.

Mutta jokin raja siinäkin. Tuon olohuoneen kulmassa olevan harmaan möykyn haluaisin piilottaa vaikka puisen pienen kaapin sisään.

You Might Also Like