Balangan Beach ja Jimbaran, Bali, Matkailu

Nuhjuinen Balangan Beach ja upean auringonlaskun Jimbaran

helmikuu 18, 2017

Ensikosketukseni Baliin eräänä helmikuisena päivänä vuonna 2013 oli, huijaavan poliisin lisäksi siis, mahtavat maisemat joita fiilistelin taximatkan ajan lentokentältä kohti hotellia. Jännittäviä temppeleitä ja eksoottisia patsaita oli jokaisen kadun varrella. Odotin innoissani, että pääsen tutustumaan kaikkeen ajan kanssa ja levänneenä. Lentomatka Balille Hong Kongin kautta kesti noin vuorokauden, joten olin lievästi sanottuna väsynyt perille päästyämme.

Ensimmäinen kohteemme oli Balangan Beach. Se sijaitsee Etelä-Balilla, Kutan ja Jimbaranin kupeessa. Mukavan lyhyen matkan päässä lentokentästä.

Balangan Beach on pieni, hiljainen ja vähän ränsistyneen oloinen paikka. Söimme rannalla kerran illallisen nuhruisessa ravintolassa, jossa oli paljon muurahaisia pöydillä.

Vuonna 2010 rakennettu hotellimme Brothers Bungalows sensijaan oli suloinen ja siisti. Ympäristö oli puutarhamainen, mutta tuolloin selkeästi vielä niin uusi, että puut ja pensaat olivat melko pieni. Merenrantaan oli noin puoli kilometriä matkaa.

Bungalovista löytyi asianmukainen hyttysverkko, mutta seinät olivat paperinohutta materiaalia. Kun naapurimökissä keskusteltiin, kaikki kuului läpi. Henkilökunta oli mukavaa. Meillä oli huoneessa vain tuuletin, mutta tulimme sen kanssa kohtuullisen hyvin toimeen, enkä kärsinyt kuumuudesta yöllä. Päivällä senkin edestä. Kukot kiekuivat ympärillä paljon ja viereisen rakennustyömaan kilkutus kuului, muttei onneksi kovin myöhään. Eksotiikkaa Suomitytölle toi ulkoilmavessa- ja suihku. Aurinkovoiteet oli syytä laittaa nenänpäähän vessareissujakin varten.

Aamupala kuului hintaan. Se oli melko pieni, mutta kyllä sillä toimeen tuli. Paahdettua leipää, marmeladia ja voita. Mehua sekä kahvia tai teetä. Kahvi tosin oli kuravettä.

Hinnaltaan paikka oli vuonna 2013 noin 35€/yö.

JIMBARAN

Rannalla sijaitsevista kalaravintoloista sekä kauniista auringonlaskuista tunnettu Jimbaran sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä niin Balangan Beachilta kuin lentokentältäkin.

Ranta oli hyvin rauhallinen – saimme olla jopa kaupustelijoilta rauhassa – mutta hiukan roskainen. Siisteimmät kohdat rannalla olivat hotelli edustoilla.

Nautimme kerran lounasta Jimbaran Beach Clubilla. Mojito olisi siellä kustantanut n. 10€ ja olut taisi olla melkein meidän hinnoissa. Nätti paikka. Oli rottinkiset tuolit ja meri vieressä.

Jos käyttää ruokiin ja juomiin noin 200 000 rupiaa (n.20€), voi käyttää myös paikan aurinkotuoleja. Ja mehän käytimme, koska ranta oli tässä kohdassa erinomaisen siisti. Hikoilimme tuoleissamme siihen asti. kun oli aivan pakko päästä mereen vilvoittelemaan. Vesi oli niin lämmintä, ettei se edes virkistänyt! Ihanaa oli siitä huolimatta. Pehmeä, valkoinen hiekka tuntui varpaissa taivaalliselta.

Koska tässä paikassa kalaruoat olivat taatusti tuoreita, testasimme tietenkin illallisen rannalla yhdessä monista ravintoloista. Auringolasku oli kaunis ja ruokakin hyvää. Kaiken kruunasi livebändi. Se kiersi laulamassa ja soittamassa jokaiselle pöydälle erikseen.

Jimbarania voi suositella sijaintinsa puolesta. Sinne pääsee nopeasti lentokentältä, ja sieltä on mukavan lyhyt matka moneen paikkaan, esimerkiksi Kutalle sekä Ubudiin. Jälkimmäiseen mekin jatkoimme täältä matkaamme. Matka kesti muutaman tunnin ja me maksoimme siitä 400 000 rupiaa, eli noin 40€. Tähän kuului myös tippi. Yritimme tinkiä, mutta epäonnistuimme surkeasti.

You Might Also Like