Hyvinvointi, Ravinto, Smoothiet

Tämä sitruunasmoothie kaunistaa ja lisää hyvinvointia

helmikuu 17, 2017

Kun keittiön pöydällä banaanien vieressä ei ollutkaan sitä mitä piti – avokadoja – huokailin tympääntyneenä. Kroppani huusi terveellisen aamupalasmoothien perään, ja sen totta vie aion tehdä. Vaikka sitten ilman sitä yhtä tärkeää perusainesosaa jota aina, siis aina laitan juomani sekaan.

Onneksi niitä avokadoja ei ollut. Tein nimittäin puolivahingossa uudenlaisen, täydellisen pehmeän aamupalasmoothien, jonka makuvivahteet saivat imaisemaan lasin tyhjäksi yllättävänkin nopeasti. Onneksi kannussa oli toinenkin annos.

Sen lisäksi, että maku tässä unelmajuomassa on taivaallinen, on juoma myös terveyttä ja hyvinvointia lisäävä. Tietenkin.

Värinsä juoma saa tuoreesta pinaatista. Se mm. puhdistaa kehoa, kaunistaa ihoa sekä hidastaa ikääntymistä. Pehmeän koostumuksen taion banaanin avulla. Se tuo myös makeutta, lisää mielihyvän tunnetta ja hoitaa sydäntä. Kookoskerma antaa täyteläisyyttä, kun taas solujen uusiutumista lisäävän granaattiomenan siemenet toivat raikkautta. Ihana luomusitruuna viimeisteli täydellisen makuelämyksen taittamalla banaanin makeutta, juuri oikeaan suuntaan. Se tasaa verensokeria sekä parantaa ruoansulatusta. Ja onhan sitruunassa vitamiinejakin.

Suhteet olivat suunilleen seuraavat:

Noin 5-6 dl mantelimaitoa
Pieni kauhallinen paksua kookoskermaa
1 dl jäisiä granaattiomenan siemeniä
1 banaani
1/3 sitruunan mehu
1 tl raastettua luomusitruunan kuorta
Iso kourallinen tuoretta pinaattia

You Might Also Like