Hyvinvointi, Treeni, Yhdistelmäharjoittelu

Tehokkaasti kuntoa kohottava ja rasvaa polttava HIIT-treeni

helmikuu 15, 2017

Kun lähdetään koostamaan treenilukujärjestystä, avainsana on monipuolisuus. Hyvään kokonaisuuteen tarvitaan aerobista- sekä lihaskuntoharjoittelua ja liikkuvuustreeniä. Joskus harjoitteita voi yhdistellä, ja treenata näin myös hiukan lyhyemmän ajan mutta täysillä. Sellaista harjoittelua on HIIT, eli high-intensity interval training.

Oikein tehty ja ajoitettu HIIT kohottaa tehokkaasti kuntoa, polttaa rasvaa sekä kehittää suorituskykyä sekä ketteryyttä.

Tässä yksi napakka ja tehokas treeniesimerkki inspiraatioksi sinulle. HIIT-tyyppisen harjoittelun suunnitteli personal trainer Sirja.

Ensin lämmitellään askeltamalla boksin päälle niin, että keho lämpiää ja hengästyttää.

Sitten tositoimiin. Harjoitukset tehdään peräkkäin ja kun kaikki liikkeet on tehty, pidetään pieni tauko ja toistetaan.

1. 10 boksihyppyä. Laatikon päällä vartalo ojennetaan suoraksi. Keskity, ettet rämähdä boksin päälle, vaan hyppäät mahdollisimman äänettömästi, mutta kuitenkin nopeasti.

2. Heti perään nyrkkeilyä, mahdollisimman tehokkaasti ja napakasti. Yhteensä 20 lyöntiä.

3. Tasaloikkia aitojen yli (6kpl) ja hypyt takaisin.

4. Perään köysi”pudistelu” 10 kertaa. Pidä köysien päistä kiinni ja ravista kuin mattoa. Koko kroppa liikkeeseen mukaan. Perään sama vuorokäsin 10 kertaa.

5. Kelkan työntö lisäpainoilla. Työnnä kelkka myös takaisin.

6. Maastaveto Trap bar-maastavetotangolla kymmenen kertaa.

7. Eri painoisten kuntopallojen paiskominen lattiaan. Paiskaa 4 palloa, kaksi kertaa jokaista. Nosta pallo suorille käsille ja paiskaa se voimakkaasti lattiaan niin, että vatsalihakset aktivoituivat tehokkaasti.

Lepää kierrosten välillä sen verran, että henki kulkee taas ja jatka toiselle kierrokselle.

Voin kertoa, että hiki tulee ja kropassa tuntuu. Myös seuraavana päivänä ja hyvin kokonaisvaltaisesti. Eikun kokeilemaan ♥

Tämä treeni tehtiin Hämeenlinnan Kuntokeitaalla. Kiitos Sirjalle kuvausavusta!

You Might Also Like